1 Maklumat umum

Olymp Trade adalah broker binari yang agak baru tetapi bercita-cita tinggi, menggabungkan amalan industri yang terbaik dan pendekatan inovatif untuk menubuhkan tahap baru kualiti perkhidmatan. Kedua-dua pedagang profesional yang mempunyai pengalaman bertahun-tahun dan pedagang baru boleh mencubanya di sini, kerana platform ini menawarkan akaun cubaan, yang boleh digunakan serentak dengan akaun yang sebenar, serta banyak alat yang bertujuan untuk menganalisis dan meningkatkan pemahaman anda tentang pasaran .

Di antara kelebihan broker ini ialah dikurangkan jumlah deposit minimum, pendidikan interaktif, analisis oleh peniaga profesional, serta kecekapan operasi bantuan perkhidmatan. Menjadikan kualiti sebagai keutamaan, OlympTrade.com telah mengisytiharkan visinya sebagai sumbangan kepada pembangunan pasaran pilihan binari antarabangsa.

2. Kelebihan dan Keburukan

Deposit minima yang rendah:anda boleh mengisi semula akaun dagangan dengan serendah 10$ or 10€. Jumlah minimum dagangan tidaklah begitu tinggi juga – 1$/1€.

Akaun cubaan:satu kelebihan untuk pedagang baru. Tidak seperti sesetengah broker lain, di sini anda boleh gunakan akaun cubaan selari dengan akaun sebenar dan gunakan pautan khas untuk beralih antara dua akaun tersebut. Setiap peniaga boleh bereksperimen dengan 10,000 “dolar cubaan” bagi membina kemahiran dan strategi cubaan dagangan mereka.

Platform Berdagang yang unik:Olymptrade telah membangunkan platform perdagangan kekal dimana menghasilkan operasi yang lancar dan berkemungkinan menambah beberapa fungsi tambahan bergantung kepada keperluan pelanggan.

Ketersediaan maklumat pembelajaran:broker tersebut menyediakan peluang untuk belajar berdagang secara percuma, menyemak imbas analisis pasaran dan memasuki isyarat perdagangan untuk analisa yang mendalam.

Pengawasan peraturan:Olymptrade dikawal selia oleh FRRMC (Pusat Pengawalseliaan Pasaran Kewangan) dengan nombor rujukan 0395AAVv0074, memastikan kepercayaan platform perdagangan dan menyediakan pelanggannya beberapa manfaat seperti penyelesaian pertikaian undang-undang dan pampasan deposit sekiranya broker melanggar peraturan.

Bonus selamat datang:bonus tersedia sehingga 50% pada deposit pertama, bergantung pada jumlah deposit. Bonus ini boleh digunakan untuk menerima keuntungan tambahan – dan ia sendirinya tidak boleh dikeluarkan.

Pengeluaran percuma:syarikat tersebut tidak mengenakan apa-apa caj pengeluaran.

Tiada aplikasi untuk Windows:pada masa ini, broker tersebut menyediakan platform dagangan versi mudah alih, yang boleh diakses melalui mana-mana pelayar web. Aplikasi mudah alih untuk Android dan iOS boleh didapati di gedung masing-masing, namun aplikasi komprehensif bagi peranti Windows belum diumumkan.

 

 

3. Terma Perdagangan

Olymp Trade menyediakan pelanggannya dengan pelbagai jenis aset yang dapat diperdagangkan: 8 pasangan mata wang serta komoditi, indeks, saham individu dan indeks bitcoin. Broker tersebut menawarkan pilihan binari klasik “panggilan / letak”, dengan masa tamat tempoh dari satu minit hingga tiga jam. Anda boleh mula berdagang dengan hanya $ 10, dan jumlah perdagangan terendah adalah $1, dimana membolehkan cubaan dan pembelajaran dengan pertumbuhan yang beransur-ansur bagi baki perdagangan.

4. Aset Boleh Didagang

Pelanggan Olymp Trade boleh menukar mata wang berikut dalam kombinasi mereka yang paling popular: EUR / USD / RUB / AUD / CAD / CHF / GBP / JPY; emas, perak dan minyak juga tersedia. Selain itu, syarikat tersebut menawarkan dagangan dalam indeks saham utama, seperti Dow Jones, DAX, S & P 500 dan Nasdaq; Akhirnya, peniaga boleh memilih dari pelbagai syarikat saham individu, termasuk Apple, IBM, Microsoft, Coca-Cola, Facebook dan syarikat multinasional lain. Meskipun jumlah aset yang sederhana, broker tersebut merangkumi sebahagian besar permintaan perdagangan dengan memaparkan semua keperluan penting. Selain itu, Olymp Trade juga menawarkan perdagangan 24/7 dalam bitcoin.

5. Platform Perdagangan

Seperti yang disebutkan di atas, platform Olymp Trade telah dibangunkan oleh pasukan pengatur syarikat sendiri, yang menjadikannya lebih mudah untuk memohon pembetulan dan pindaan, serta menjalankan pengemaskinian teknikal. Broker tersebut menawarkan aplikasi mudah alih iOS dan Android, dan platform versi penyemak imbas juga disesuaikan dengan apa-apa resolusi skrin, dimana memberikan kemudahan untuk menggunakan platform dagangan tersebut menggunakan telefon pintar dan tablet tanpa sebarang kesusahan.

Olymp Trade memberikan tumpuan terhadap alat perdagangan tunggal – pilihan klasik “panggilan / putar”; platform ini menawarkan 8 terma tamat tempoh biasa, dengan masa terpanjang 3 jam dan yang terpendek adalah 1 minit; peniaga juga boleh menetapkan tempoh masa mereka sendiri. Dalam hal ini, platform masih boleh dianggap cukup sedikit kerana alat dan aset pilihan yang sederhana, bagaimanapun, fakta yang sama, bersama-sama dengan kemudahan penggunaan yang tinggi, menjadikannya pilihan yang menarik untuk pedagang baru.

Dalam situasi kemenangan berdagang, peratusan keuntungan berbeza antara 10-80%, bergantung kepada aset dan keadaan pasaran semasa, seperti turun naiknya. Selepas kekalahan berdagang, munculnya peluang kecil, menasihati supaya terus ke bahagian pembelajaran atau untuk mengenali isyarat automatik semasa. Di sebelah kiri skrin Olymp Trade, penunjuk boleh didapati dengan kedudukan semasa pedagang lain, yang mungkin juga digunakan sebagai isyarat dagangan yang berasingan. Pengguna dibenarkan membatalkan dagangan sehingga ¾ ke dalam pilihan mereka.

7. Cubaan Perdagangan

Tidak seperti broker yang lain, Olymp Trade memberi peluang kepada pelanggannya untuk menggunakan platform tanpa memasukkan wang sebenar, dengan menggunakan akaun cubaan.Selepas melengkapkan pendaftaran, anda menerima akaun maya sebanyak $ 10,000 dengan sebut harga yang sama dan tiada batasan fungsinya. Satu-satunya perbezaan antara akaun cubaan dan akaun sebenar adalah wang maya tidak boleh ditukar menjadi wang sebenar, dan untuk memulakan perdagangan sebenar anda perlu membuat deposit yang sebenar.

Selepas anda menambah dana ke dalam akaun sebenar, akaun cubaan anda tidak akan hilang, Ianya bermakna anda akan dapat menggunakannya untuk menguji strategi perdagangan baru pada bila-bila masa. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa akaun cubaan kini tidak boleh diisi semula, iaitu anda tidak akan dapat menetapkan semula wang maya jika baki akaun cubaan anda turun ke sifar.

8. Pembelajaran Pedagang

Olymp Trade menyediakan pelanggannya dengan satu set lengkap bahan pembelajaran– untuk kedua-dua pedagang baru dan pedagang profesional. Di halaman utama, anda dapat melihat pautan yang akan membawa ke dua bahagian – “Pembelajaran” dan “Analitik”. Pembelajaran menawarkan video dengan maklumat praktikal, glosari, bahagian FAQ, serta buku elektronik yang ditulis oleh penganalisis syarikat tersebut. Tambahan pula, syarikat itu menjalankan webinar biasa yang menawarkan maklumat praktikal tambahan dan peluang untuk bertanya kepada pedagang profesional. Bahagian “Analitik” mengandungi carta langsung dengan petunjuk dan kemajuan pilihan analisis, kalendar ekonomi dengan isyarat dari portal data Investing.com, serta analisis pasaran yang paling terkini.

9. Patutkah saya memilih Olymp Trade?

Terima kasih kepada pelbagai tempoh masa dan fokus minimalisnya, platform dagangan tersebut merupakan pilihan yang menarik untuk pedagang baru dalam mengembangkan kemahiran mereka dan menggunakan pengetahuan teori mereka dalam analisis asas dan teknikal. Secara umum, broker tersebut telah menyediakan asas yang kukuh untuk pedagang baru bagi membuat kenalan pertama mereka dengan seni perdagangan kewangan; tahap kualiti, dimana dapat dilihat dalam setiap aspek aktiviti syarikat, mengandungi potensi untuk menjadikan Olymp Trade menjadi salah satu pemimpin pasaran pilihan binari.